Ποσοστό μετατροπής

  • Blog
  • Εμφανίσεις: 865

Το ποσοστό μετατροπής είναι το ποσοστό των επισκεπτών στον ιστότοπο σας  που ολοκληρώνουν τον επιθυμητό στόχο, δηλαδή μία μετατροπή. Μετατροπή εννοούμε οτιδήποτε έχουμε ορίσει σαν επιτυχία. μπορεί να είναι η εγγραφή σε ένα ενημερωτικό δελτίο μία αγορά η συμπλήρωση μίας φόρμας.

Υψηλό ποσοστό μετατροπής σημαίνει επιτυχημένο μάρκετινγκ και επιτυχημένο σχεδιασμό της ιστοσελίδας μας.  Με λίγα λόγια αυτοί που επισκέπτονται τη σελίδα μας βρίσκουν αυτό που ακριβώς θέλουν, σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον.

Τα ποσοστά μετατροπής ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τη βιομηχανία, τον κλάδο, είτε το επιχειρηματικό μοντέλο.

 Η αύξηση των ποσοστών μετατροπής σημαίνει περισσότερα κέρδη. Για να αυξήσουμε τα ποσοστά μετατροπείς θα πρέπει να έχουμε πολύ σχετικές λέξεις κλειδιά στις διαφημίσεις μας.  να μην προσελκύουμε άσχετους επισκέπτες ή επισκέπτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό από αυτό που τους προσφέρουμε. Σημαντικό είναι να κατανοήσουμε τον τρόπο που σκέπτονται οι πελάτες μας και να προσαρμόσουμε τις λέξεις-κλειδιά πάνω σε αυτό τον τρόπο ή το σκεπτικό τους. 

 Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η σχετικότητα των λέξεων-κλειδιών με το κείμενο της διαφήμισης μας και φυσικά τη σελίδα προορισμού.  η σελίδα προορισμού όπως έχουμε πει και σε άλλο άρθρο πρέπει να είναι σχεδιασμένη ώστε να έχει απόλυτη σχετικότητα με την υπηρεσία ή το προϊόν που πουλάμε.